top of page

Коли слід звернутися до спеціалістів для заміни котла!


Коли слід замінити котел
Вік котла та його ККД


Коли слід звернутися до спеціалістів для заміни котла!

Якщо Вашому котлу понад 8 років і Ви помітили, що споживання газу котлом сильно виросло або котел потребую постійного ремонту можливо, настав час розглянути питання про заміну котла. Це пояснюється тим, що старий котел може коштувати Вам значно дорожче за рахунок постійного ремонту та витрат на газ.

Якщо ваш котел вже працює досить довго і Ви регулярно не проводили щорічне технічне обслуговування, ймовірно, він втратив частину своєї ефективності та може стати причиною постійних поломок. Поява регулярних несправностей, неправильна робота або нестабільність температури в приміщенні також можуть свідчити про те, що котлу необхідна заміна або ремонт.

Незважаючи на велику тривалість служби, газові котли, як і будь-яке обладнання, зношуються з плином часу. Важливо враховувати, що сучасні технології просунулись далеко вперед, і нові газові котли набагато ефективніше використовують газ та забезпечують стабільну роботу.

Старі газові котли з часом можуть стати джерелом підвищеного ризику аварій та витоку газу. Нові моделі обладнані передовими системами безпеки, які запобігають можливим негараздам. Таким чином, заміна котла стає кроком до безпеки вашого домашнього середовища.

Безпека є однією з найважливіших переваг сучасних газових котлів. Системи моніторингу та автоматичного відключення, які вбудовані в нові моделі, надійно захищають вас від можливих аварій та непорозумінь в роботі системи. При виявленні будь-яких аномалій в роботі котла він може автоматично відключитися, що мінімізує ризики пожежі або витоку газу.

В таблиці що нижче Ви можете ознайомитись з падінням ККД (Коефіцієнтом корисної дії) котла, в залежності від віку котла.


ККД газового котла за віком
ККД газового котла за віком

На що слід звернути увагу в роботі систем опалення!


Найкращий спосіб переконатися, що Ваш котел працює належним чином і готовий до роботи, — це замовити планове технічне обслуговування. Замовити ТО. Проведення щорічного технічного обслуговування котла гарантує, що Ваш котел працює максимально ефективно. Не кажучи вже про те, що більшість гарантій на котли вимагають щорічного обслуговування котла, інакше Ви просто втратите гарантію на котел.


Як перевірити свій котел!


Встановіть температуру на пульті управління, читайте як працює пульт керування, на кілька градусів вище поточної температури у Вашій оселі– наприклад, 22ºC. Зачекайте, поки котел запрацює. Через 5-10 хвилин перевірте верх і низ ваших радіаторів, щоб переконатися, що вони рівномірно нагрілися.


На що слід звертати увагу при ввімкненій системі опалення!


-  Якщо ви помітили будь-які холодні місця на своїх радіаторах, Вам  доведеться їх розповітрити.


- Перевірте, чи немає плям або запахів навколо Вашого котла. Якщо Ви помітили будь-які незвичайні плями або запахи, жовте полум’я або полум’я, яке часто спалахує, це може бути ознакою витоку чадного газу. Це може призвести до летального результату, і його необхідно вирішити якнайшвидше. Можливі місця витоку газу.


-        Переконайтеся, що тиск у котлі правильний, оскільки котел із меншим тиском менш ефективний, а котел із занадто високим тиском може вийти з ладу. Як відновити тиск в газовому опалювальному котлі.


Чи впливає холодна погода на Ваш котел!


Холодна погода може вплинути на роботу котла. При екстремально низьких температурах, та не робочому котлі, вода в трубах системи опалення може замерзнути, що спричинить засмічення або перебої в подачі гарячої води та опалення. Правильна ізоляція та регулярне технічне обслуговування можуть допомогти звести до мінімуму вплив холодної погоди на систему котла.


bottom of page