top of page

Як працює пульт керування котлами NAVIEN.

Пульт керування котлами NAVIEN.
Пульт керування котлами NAVIEN.

Як працює пульт керування котлами NAVIEN.


Вмикання та вимикання зовнішнього пульта управління котлом з вмонтованим датчиком температури.

Кнопка «Живлення»

При натисканні на кнопку живлення, на дисплеї будуть відображені символи, які відносяться до останнього налаштованого режиму роботи на даному пульті управління та котел автоматично запуститься. Котел почне працювати в режимі, який зображений на дисплеї. Якщо Вам не підходить даний режим, його можна змінити в налаштуваннях. Як це зробити ми розкажемо нашій статті. При повторному натисканні на кнопку живлення, котел буде вимкнений.

Кнопка «Живлення»
Кнопка «Живлення»

Встановлення режиму «Опалення з регулюванням температури води в системі опалення».

Для встановлення режиму опалення з регулюванням температури води в системі опалення, треба натиснути на кнопку «режим опалення» , поки на дисплеї не з’явиться символ, який зображений нижче на картинці. Відображення цього символу на дисплеї означає, що встановлений режим з регулюванням температури води в системі опалення. Якщо цей символ блимає, це означає, що на дисплеї показується встановлена температура води. Якщо символ не блимає , то відображена фактична значення температури води у системі опалення. Для встановлення бажаної температури опалювальної води, використовуйте кнопку "+" або "-" , в залежності від температури яка вам потрібна. Температура води встановлюється в рамках ніж 40-80 градусів. Крок регулювання складає 1 градус. При налаштуванні температури, показник батареї на дисплеї буде блимати. Після встановлення необхідної температури на пульті управління, воно автоматично збережеться. Через декілька секунд показник батареї (як на малюнку) перестане блимати та на дисплеї буде відображена фактична значенні температури води у системі та котел продовжить свою роботу у встановленому режимі.

Встановлення режиму «Опалення з регулюванням температури води в системі опалення».
Встановлення режиму «Опалення з регулюванням температури води в системі опалення».

Встановлення режиму «Опалення з регулюванням температури повітря в приміщенні».

Для встановлення режиму опалення з регулюванням температури повітря в приміщенні, слід натиснути на кнопку батареї, до поки не з’явиться значок з будиночком на дисплеї (дивіться малюнок нижче). Зображення цього значка означає, що встановлений режим "Опалення з регулюванням температури повітря в приміщенні". Якщо цей символ блимає, то на дисплеї вказана температура яка вже задана. Якщо цей символ не блимає, то відображена фактична температура повітря, в приміщенні де встановлений датчик. При роботі цього режиму, температура води в системі опалення не піднімиться вище температури, встановленої в режимі «Опалення з регулюванням температури води в системі опалення». Для встановлення бажаної температури повітря в приміщенні використовуйте кнопки "+" та "-" , в залежності яка температура потрібна. Температура повітря в приміщенні встановлюється в діапазоні 10-40 градусів. При встановленні бажаної температури значок будиночку буде блимати, коли Ви встановили необхідне значення, воно автоматично збережеться. Через декілька секунд значок перестане блимати та на дисплеї буде відображена фактична температура повітря в приміщенні.


Встановлення режиму «Опалення з регулюванням температури повітря в приміщенні»
Встановлення режиму «Опалення з регулюванням температури повітря в приміщенні»

Регулювання температури гарячої води.

Для регулювання температури гарячої води , натисніть на кнопку з зображенням «крану». Після натискання на цю кнопку в правому верхньому кутку дисплея з’явиться символ «крана» який блимає. Таким чином можна почати регулювання температури гарячої води у всіх режимах роботи котла, крім режиму «Пріоритет гарячої води». Температуру води слід встановлювати, коли символ «кран» блимає. Використовуйте "+" та "-" для встановлення бажаної температури. Температурний режим можливий в діапазоні 30 – 60 градусів. При встановленні температури, символ «кран» блимає. Після встановлення необхідної температури, він перестане блимати та збережеться, а на дисплеї буде вказана встановлена температура.


Регулювання температури гарячої води.
Регулювання температури гарячої води.

Установка режиму «Пріоритет гарячої води»

Це режим попереднього нагріву гарячої води перед початком використання.


Для встановлення даного режиму, натисніть та утримуйте протягом декількох секунд кнопку зі знаком «кран», поки на дисплеї не з’явиться «кран» та «вогник в центрі стрілок» див. мал. Відображення на дисплеї цього знаку означає, що режим встановлений. При роботі котла в даному режимі , на дисплеї зображено значення встановленої температури води. Для зміни температури води в даному режимі використовуйте кнопки "+" та "-" . Коли встановлений даний режим, вода перед використанням прогрівається в котлі, навіть якщо вона не використовується. Даний режим корисний, якщо котел знаходиться далеко від крана який ми плануємо використовувати (більше шести метрів), та дозволяє отримати гарячу воду з крана швидше на пару секунд. Режим автоматичного відключення даної функції відбувається через 10 хвилин, якщо Ви не вмикали кран гарячої води. Якщо менше ніж за 10 хвилин Ви користувались гарячою водою, то режим після вимикання води, відключиться автоматично.:


Установка режиму «Пріоритет гарячої води»
Установка режиму «Пріоритет гарячої води»

Встановлення режиму «Не вдома».


При встановленні даного режиму, котел припиняє нагрівати воду для опалення приміщень та працює тільки для нагріву до в кранах. Даний режим ще називають Зима/Літо.

Для встановлення цього режиму: натисніть на кнопку в правому нижньому куті див. мал. Відображення на дисплеї мигаючого «крана» означає, що режим встановлений. При роботі котла в цьому режимі на дисплеї показане фактичне значення температури повітря в приміщенні, а в теплу пору року, коли немає сенсу опалювати житло, встановлюйте цей режим. Для відміни даного режиму, натисніть знову кнопку див. мал. Якщо знак «крана» блимає ,це означає, що котел перейшов в режим роботи, який зображений на дисплеї.


Встановлення режиму «Не вдома».
Встановлення режиму «Не вдома».

Встановлення режиму «Таймер».


Вибравши цей режим, Ви встановлюєте необхідний Вам інтервал часу зупинки роботи котла, в рамках від 0 до 12 годин. Котел буде працювати по 30 хвилин, вимикатись між періодами роботи на встановлений інтервал часу.

Для встановлення таймеру натисніть на значок «кран», поки на дисплеї не з’явиться символ «годинника». Якщо символ годинника блимає, це означає, що режим встановлений та показаний інтервал часу. Якщо не блимає, то показана фактична температура повітря в приміщенні. При роботі котла в даному режимі, температура в системі опалення не піднімається вище встановленої у режимі «Опалення з регулюванням температури води в системі опалення». Для встановлення необхідного Вам інтервалу, використовуйте клавіши "+" та "-" . Інтервал працює в діапазоні 0 – 12 годин, крок 1 година. Коли Ви встановлюєте інтервал, символ «годинника» блимає. Коли Ви встановили режим, він автоматично збережеться. Після встановлення режиму, на дисплеї буде зображено фактична температура повітря в приміщенні.


Встановлення режиму «Таймер».
Встановлення режиму «Таймер».




bottom of page