top of page

Як контролювати тепло та заощаджувати кошти завдяки термостатичним головкам для радіаторів. Що таке термостатична головка.

Як контролювати тепло та заощаджувати кошти завдяки термостатичним головкам для радіаторів.


Що таке термостатична головка.


З настанням холодних місяців ви, можливо, побажаєте підвищити температуру в Вашій оселі. Завдяки використанню термостатичних головок Ви можете підтримувати комфортну для Вас температуру.

Отже, термостатична головка – це пристрій для регулювання за допомогою термостатичного клапана, швидкості потоку рідкого теплоносія в системі центрального або індивідуального опалення, зазвичай температури радіаторів. Для зручності користування на головку нанесені поділки та цифри (від 1 до 5, * та 0). Термоголовки спільно з термостатичними клапанами встановлюються безпосередньо на радіатор.

Як працює термостатична головка?
Як працює термостатична головка?

Як працює термостатична головка?


Головка влаштована таким чином, що спеціальний газ або рідина, , що знаходяться в герметичній посудині, реагують на зміну температури приміщення, розширюючись або звужуючись, створюють тиск на шток.

При включенні опалення головка ставиться на розподіл максимальної температури (зазвичай цифра 5 ). Після прогрівання приміщення, з метою економії теплової енергії та створення комфортної температури, головка переводиться на бажану температуру (відповідно до таблиці нижче). Обертаючи верхню частину головки, сильфон стискається або розтискається, що призводить до зміни реакції на температуру в приміщенні.

Термостатична головка: режими керування
Термостатична головка: режими керування

Далі регулювання відбуватиметься в автоматичному режимі. У міру підвищення температури в приміщенні спеціальний газ або рідина в сильфоні починають нагріватися, розширюються в об'ємі і сильфон тисне на штовхач. Він, у свою чергу, передає поступальні рухи на шток термостатичного клапана, який зменшує потік теплоносія. При зниженні температури в приміщенні, в результаті зменшення об'єму рідини або газу, зменшується сильфон, штовхач піднімається і зворотна пружина, яка є в термостатичному клапані, піднімає заслонку, збільшуючи швидкість потоку теплоносія. Таким чином, у приміщенні, що опалюється, автоматично підтримується встановлена температура. У цьому полягає принцип роботи термоголовки.


Як термостатичні головки можуть допомогти скоротити рахунки за опалення?


Вони можуть допомогти скоротити рахунки за електроенергію за рахунок більш ефективного опалення Вашої оселі, це називається зональним опаленням. За допомогою термостатичних головок ви можете обігрівати різні кімнати у Вашій оселі відповідно до різних температурних режимів, при цьому не буде зайвих втрат тепла для незаселених кімнат.


Розумні термостатичні головки.

Термостатична головка: види та типи застосувань.
Термостатична головка: види та типи застосувань.

Якщо Ви хочете ще більше підвищити ефективність Вашої радіаторної системи, Ви можете встановити розумні термостатичні головки, якими можна дистанційно керувати для постійного регулювання температури за допомогою розумного термостата або програми.

bottom of page