top of page

Типи систем центрального опалення

Типи систем центрального опалення


Вибір правильного типу центрального опалення для вашого будинку може стати складним завданням, якщо ви не є професіоналом в цій галузі. Правильно підібрана система опалення для вашого будинку повинна бути енергоефективною. Тобто вона має за мету зменшити споживання енергії та витрати на газ, а водночас — забезпечити найкращі показники теплоефективності та виконувати свою основну функцію — підтримувати в вашій оселі комфортну температуру під час холодів та забезпечити гарячою водою протягом всього року.

Комбінований тип опалення
Комбінований тип опалення

Давайте розберемо основні типи систем центрального опалення для приватної оселі.


Комбінований тип опалення


Це — найпоширеніший тип оплаення на тереторії України. Він забирає та нагріває воду безпосередньо з вашої мережі водопостачання. Тим самим комбінований тип опалення постачає гарячу воду з-під крана миттєво. Цей тип котлів є енергоефективним та економічно вигідним, він надзвичайно компактний та не вимагає наявності бака з гарячою водою. Він може бути розташований на вашій кухні, в гаражі, спальні або шафі.

Завдяки компактному розміру комбінований тип опалення ідеально пасує встановленню в невеликих та середніх будинках з однією ванною кімнатою. Сьогодні доступний цілий ряд торгових марок таких котлів. Всі вони мають гарантію виробника терміном до 5 років. Коли мова йде про ваше центральне опалення, ви можете бути цілком спокійні — комбіновані котли чудово впораються із завданням забезпечити вас теплом та гарячою водою.

Cистемний тип опалення
Cистемний тип опалення

Cистемний тип опалення


Системний котел дуже схожий на комбінований, але для нього потрібно ще забезпечити додатковий накопичувач гарячої води. Системний котел спочатку буде нагрівати воду з мережі водопостачання, тоді як балон з гарячою водою буде зберігати та підтримувати її температуру, щоб у вас завжди був миттєвий доступ до гарячої води.

Це економічний варіант котла, але водночас варто пам’ятати, що він потребує більшого простору для встановлення, адже вам потрібно буде розмістити ще й бак для гарячої води.

Це — ідеальний варіант для будинків з кількома ванними кімнатами, оскільки він може подавати гарячу воду до декількох кранів водночас за комфортної температури без перепадів, а це - запорука загального високого рівня комфорту.

Звичайний тип опалення (відкрита система опалення)
Звичайний тип опалення (відкрита система опалення)

Звичайний тип опалення (відкрита система опалення)


Для цієї системи потрібно встановити труби опалення збільшеного діаметра та додатковий розширювальний бак, який потребуватиме контролю та обслуговування. Бак не є герметичним, тому вода з нього поступово випаровується, отже необхідно постійно відновлювати її рівень. Циркуляція теплоносія у відкритій системі відбувається шляхом природної циркуляції. Колись звичайні котли були найпоширенішим видом системи центрального опалення.

Розширювальний бак служить для приймання надлишків води при розширенні та повернення її в систему при охолодженні, а також для видалення води при надмірному її обсязі. У відкритій системі опалення не використовується помпа. Система досить проста. Складається з труб, сталевого розширювального бачка, радіаторів та котла. Якщо вас цікавить такий тип опалення, котел ATON стане найкращим рішенням для такої системи.

Отже, ми розібрали основні типи систем центрального опалення та водопостачання. Тепер відповіжмо на найпоширеніші питання щодо цього типу опалювального обладнання.


Відповідаємо на найчастіші запитання про типи центрального опалення
Відповідаємо на найчастіші запитання про типи центрального опалення



Відповідаємо на найчастіші запитання про типи центрального опалення

Скільки коштує нова система центрального опалення?
Скільки коштує нова система центрального опалення?

Скільки коштує нова система центрального опалення?


На вартість нової системи центрального опалення мають вплив різні фактори. Перш за все — це розмір вашого будинку та тип системи центрального опалення, який вам потрібен. Також варто врахувати марку котлів, якій ви віддаєте перевагу, допоміжного обладнання, труб тощо. Найкращим рішенням для формування цінової пропозиції буде готове проєктне рішення та кошторис на матеріали та роботи. Це допоможе вам отримати оптимальну систему опалення під ваші індивідуальні потреби за зрозумілою ціною



Чи можна самостійно встановити систему центрального опалення?


Ми не радимо виконувати роботи з монтажу систем центрального опалення власноруч, якщо ви не маєте відповідних знань, навичок та досвіду. Краще звернутися до професіоналів та отримати комплексні професійні послуги з проєктування, розрахунку вартості, монтажу та сервісу — це гарантує, що все обладнання буде працювати правильно та зменшить ризики неефективної роботи, псування коштовного обладнання через помилки монтажу, та додаткових витрат з вашого боку на виправлення ситуації.



Що робити, якщо ви помітили проблеми з центральним опаленням?


Найкраще, що ви можете зробити — це викликати фахівців. Зокрема ви можете замовити виїзд спеціаліста в нашій компанії. Фахівець зможе провести діагностику та запропонувати оптимальні варіанти вирішення проблеми. А от щоб запобігти виникненню проблем з вашим котлом, краще вчасно проводити технічне обслуговування котла та регулярно промивати систему опалення.



bottom of page