top of page

Як зменшити рахунок за опалення

Як зменшити рахунок за опалення

Замовляйте щорічне обслуговування котла, щоб рахунки були нижче.

Щороку, коли починається холодний сезон, власники квартир та приватних будинків з жахом чекають на них — рахунки за опалення. Доволі часто саме ця стаття витрат стає найбільшою з усіх комунальних послуг.

Та чи знаєте ви, що можна трохи зберегти кошти завдяки простим та ефективним діям, направленим на покращення теплоефективності вашої оселі? Так, саме через зайві витрати на опалення “зовнішнього світу” часто рахунки за опалення суттєво зростають.

Отже, що робити, щоб цього запобігти?

Як зменшити рахунок за опалення
Як зменшити рахунок за опалення

Покращте теплоізоляцію по всьому будинку


Найголовніший спосіб значно скоротити щомісячні платежі за газ – це покращити теплоізоляцію. Втрата тепла означає, що ви даремно спалюєте лишній газ чи використовуєте електроенергію. Покращення вашої ізоляції може істотно змінити температуру вашого будинку та гарантувати, що ваш котел буде використовуватися більш економно. Отже — вам доведеться витратити трохи коштів, але це буде одноразова оплата послуг з утеплення будинку, а економія на теплі триватиме роками!


Утеплюйте дах.
Утеплюйте дах.

Утеплюйте дах.


25% тепла вашого будинку виходить через ваш дах, і попри на початкові витрати на монтаж додаткового шару утеплювача, ваша річна економія може вже в перший опалювальний сезон повернути значну частку грошей. Якісні склопакети - запорука економії.


Більшість сучасних будинків оснащені енергоефективними склопакетами з самого початку. Однак, якщо ви живете в старій нерухомості з односклопакетами, оновлення до подвійного є неймовірно простим способом скоротити втрати тепла і, в свою чергу, витратити в довгостроковій перспективі.

Встановіть розумний термостат.


Ви можете подумати: «У мене вже є котел — навіщо мені ще й термостат?». Однак ці представники смарт технологій є надійними кліматичними помічниками, та вони насправді зменшують ваші витрати.

Розумні термостати під’єднуються до вашої системи “розумний дім” через Інтернет і дають вам можливість вмикати та вимикати опалення, а також змінювати температуру. Та все це просто зі смартфона. Більше не потрібно турбуватися про те, чи не залишили ви ввімкненим опалення вдома під час вашої відсутності, та чи не виллється ця недбалість у чималий рахунок наприкінці місяця. Тепер ви контролюєте, скільки енергії ви використовуєте.


Вибирайте сучасний енергоефективний котел


Старі котли набагато менш енергоефективні, ніж нещодавно розроблені моделі. Годі й казати вже про те, що із застаріванням агрегату, ймовірно, він здобуде чимало несправностей. Часто це означає, що ви можете витратити більше грошей на ремонт старого котла, ніж на покупку нової сучасної та енергоефективної моделі.

Завітайте до нашої сторінки з асортиментом котлів, щоб знайти той, який підходить для вашого дому.

У середньому котли слугуватимуть від 10 до 15 років чи навіть більше, якщо їх регулярно обслуговувати. Тому, якщо ви зважилися на купівлю нового котла, ви з комфортом проведете наступне десятиліття з набагато нижчими щомісячними рахунками за газ та/або електроенергію.


Замовляйте щорічне обслуговування котла, щоб рахунки були нижче.
Замовляйте щорічне обслуговування котла, щоб рахунки були нижче.

Замовляйте щорічне обслуговування котла, щоб рахунки були нижче.


Щорічне технічне обслуговування котла – це чудовий спосіб переконатися, що агрегат знаходиться у відмінному стані. Ця послуга допомагає відстежити будь-які проблеми чи несправності на ранньому етапі та вирішує більшість з них одразу. А це зменшує вірогідність отримати несподівано великий рахунок за ремонт котла, якщо він несподівано вийде з ладу Обслуговування вашого котла забезпечує вашу безпеку, дозволяє краще планувати бюджет, і заощаджує гроші в довгостроковій перспективі.

Отже, якщо з розумом підійти до підготовчих дій перед опалювальним сезоном, ви можете провести зиму з комфортом не лише коштом якісного опалення, але й завдяки чималим заощадженням на рахунках за тепло.

bottom of page