top of page

Не вмикається гаряча вода – основні причини.

При використанні котлів, інколи Ви можете зіштовхуватись з проблемою, коли котел не гріє гарячу воду та не вмикається гаряча вода. Причини можуть бути різні, в нашій статті ми розкажемо про основні з них, але слід враховувати що котел працює постійно, протягом всього року, тому завжди слід робити щорічне сервісне обслуговування газового котла.

Не вмикається гаряча вода – основні причини.
Не вмикається гаряча вода – основні причини.

1. Для початку, перевірте чи наявні у вас підключення по електроенергія, газу і воді.

Перевірте панель керування котлом. Якщо у вас є цифровий дисплей чи інша індикація на котлі і вони не світяться, тоді на котел не подається електроенергія. Спробуйте усунути проблему з джерелом живлення.

Так само важливо переконатися, що у вас є газ та вода. Це можна перевірити, відкривши кран і увімкнувши інший газовий прилад, наприклад плиту. Якщо ви виконали всі перелічені вище дії і все працює, то час перевірити коди несправностей.


2. Чи відображається на дисплеї Вашого котла код несправності?

Багато проблем із котлом призводять до відображення коду несправності на панелі керування. Якщо у вас є інструкція з користування котлом, перегляньте її, щоб дізнатися, що означає код несправності на вашому котлі. Пам'ятайте, що коди несправностей котла можуть відрізнятись від котла до котла. Якщо ви не можете знайти опис свого коду несправності або якщо це вказано в посібнику, краще за все, звернутися до спеціалістів з обслуговування котлів.


3. Перевірити в якому режимі знаходиться котел.

Необхідно перевірити чи не відключено у вас режим приготування гарячої води на котлі.


4. Засмічення теплообмінника на гарячу воду.

У вашого котла, скоріш за все, два теплообмінника, один більший, котрий працює на опалення і менший котрий допомагає готувати гарячу воду. Використовуючи не фільтровану воду, збільшуються ризики виникнення нальоту в теплообміннику. Наліт, що утворився, зменшує ефективність роботи котла і перешкоджає приготуванню горячої води. Вирішити дану проблему можна завдяки очистці теплообмінника.


6. Не вистачає тиску у водопроводі.

Якщо в контурі подачі води недостатньо тиску, можуть виникати проблеми із приготуванням гарячої води. Треба перевірити тиск у водопроводі. 


Передчасно дізнатися про наявність проблем непросто. Але якщо ви виявили проблему, рекомендується звернутися до фахівця, який допоможе усунути існуючі неполадки та дасть слушні поради щодо правильної експлуатації газового обладнання.


bottom of page